Idősek köszöntése

„Önmagát becsüli meg minden nemzedék azáltal, hogy tudomásul veszi: a világ nem vele kezdődött!

2011. november 16-án Idősek napi rendezvény volt Keszegen a Művelődési Házban. Idősek napja alkalmából rövid műsorral és egy jó ízű ebéddel köszöntöttük falunk idős lakóit. A műsorban a Keszegi Óvodás gyermekek zenés játékukkal míg a Keszegi Alsótagozatos Iskolások furulyaszóval és versekkel, végül pedig a Keszegi Népdalkör tagjai keszegi népdalok éneklésével kedveskedtek a nagymamáknak, nagypapáknak.

Az ünnepségen Majoros László felköszöntötte a teremben lévő legidősebb keszegi lakost Bóbis Józsefné személyében.

A falu jelenleg legidősebb női lakosa: Sztranyán Lászlóné született Zseljár Erzsébet, férfi lakosa pedig Zima Mihály. Őket otthonukban köszöntötte fel a helyi Önkormányzat egy csokor virág és egy ajándékkosár átnyújtásával.

 

Az Idősek napja az idős emberekről, az ő tiszteletükről szól. Tiszteletünk magában foglalja elfogadásukat, támogatásukat, szeretetüket és annak kifejezését, hogy társadalmunknak ők is hasznos tajgai, és mindannyiunknak nagy szükségünk van rájuk. Szükségünk van mindarra a sok élettapasztalatra, arra a higgadt bölcsességre, amivel csakis ők rendelkeznek, és a türelemre, elfogadásra, ahogy tanítanak, nevelnek bennünket.

Jó egészséget, tartalmas, boldog életet kívánunk minden idős embertársunknak!