Településünk első díszpolgára

Keszeg első díszpolgáraKeszeg első díszpolgára   Elérkezett a nap, hogy településünk lakói köszönetet mondjanak Dr. Mészéros Györgynek, aki 32 évig teljesített háziorvosi szolgálatot községünkben. Több alkalommal már megfogalmazódtak gondolatok, javaslatok, hogy milyen formában és mikor köszönjük meg a nyugdíjba vonult doktor úr áldozatos munkáját. Az idő múlásával 2008. november 16-a lett erre az alkalmas időpont.
Az Önkormányzati Képviselő-Testület rendeletet alkotott a Keszeg Község Díszpolgára címéről. Egyben döntött róla, hogy a kitüntetést első alkalommal Dr. Mészáros György részére adományozza.
A Kultúrház már fél órával a kezdet előtt szinte teljesen megtelt. Nagyon rég nem "láttak" ennyi embert a terem falai. Nagyon sokan megtisztelték szeretett orvosunkat jelenlétükkel.
A délután 3 órára kitűzött ünnepség elsőként Belencsákné Varga Szilvia szavalatával kezdődött. Ezt követően a helyi népdalkör válogatott dalait hallhattuk. Iskolásaink nagyon színvonalas műsorral készülvén folytatták az ünneplést. Majoros László köszöntése után a doktor úr átvette a díszpolgári címmel járó oklevelet és a településünk címerét ábrázoló pecsétgyűrűt. A meghatódás jeleinek leküzdése után a doktor úr is összefoglalta a magamögött hagyott 32 év munkásságát. Ezt követően a jelenlévők közösen elénekelték a himnuszt. Zárásként mindenkinek lehetősége nyílt arra, hogy személyesen is köszönetet mondjon a doktor úrnak. Hosszas sorban állást követően az emberek pár pillanatra személyes kontaktusba kerülhettek volt orvosukkal.
Ezután szűkebb körben folytatódott az ünneplés, aminek a helyi iskola adott otthont. A kedves szülők jóvoltából szendvicsek és finom sütemények fogyasztására nyílt lehetősége az ünneplőknek.

Köszönet mindenkinek, aki hozzájárult áldozatos munkájával a szép ünnep létrejöttéhez.

Képek a galáriában.