Évértékelő

Kedves Keszegiek!

polgi

Az elmúlt évben az Önök részére kiküldött, a 2007 évről szóló levelemet azzal fejeztem be, hogy amennyiben „a jövő évre is sikerül ilyen összefogást megvalósítanunk bátran nézhetünk a 2008-as év elé és lehetőségünk lesz nem csak a fennmaradásra, hanem a fejlődésre is." Most, hogy a 2008-as évnek lassan vége eldönthetjük, hogy sikerült-e megvalósítanunk ezt az összefogást. Ha végig gondoljuk az elmúlt év falut érintő eseményeit, azt hiszem mindannyian büszkén kijelenthetjük, hogy igen sikerült, mivel a 2008-as évben is folytatódott az a fejlődés, ami 2007-ben már elkezdődött. 

2008 május 1-én átadásra került a kívül-belül felújított Polgármesteri Hivatal, valamint a Hivatal mellett kialakított Szt. Imre tér. Az ünnepség keretében megtörtént a téren álló Szt. Imre szobor felszentelése. A szobrot az „Együtt Keszegért Baráti Társaság" adományozott a falu részére. A nap további részében a művelődési ház mellett újonnan elkészített színpadon különféle produkciókat láthattunk.
Év közben pályázati pénzből új járda készült a Temető utcában és az Alkotmány utcában. Társadalmi munka keretében, pedig az iskola és az Alkotmány utca között is járda került kialakításra, ami jelentősen megnövelte a gyalogos közlekedés biztonságát.

2008. augusztus 1-től a keszegi alsó tagozatos iskola a Penci Általános Iskola tagintézményekét működik. Szintén a Penci Önkormányzattal közösen került kialakításra az új háziorvosi körzet, amelyben Dr. Marton Balázs kezdte meg háziorvosi munkáját az év második felében. Az új háziorvosunk hamarosan „új" helyen folytathatja megkezdett munkáját, mivel pályázati pénzből megkezdődött az orvosi rendelő átalakítása, felújítása.

Szeptember 13-án új helyére költözött a posta. A felújítási munkálatok elvégzése szinte teljes egészében társadalmi munkában történt.

Ebben az évben is közösen megemlékeztünk nemzeti ünnepeinkről, sőt két különleges ünnepségen is részt vehettek a falu lakói, hiszen együtt ünnepelhettük falunk legidősebb polgárának Szádoczki Józsefnének a 100. születésnapját, valamint átadásra került az első díszpolgári cím is. A díszpolgári címet a képviselő testület elsőként Dr. Mészáros György háziorvos részére adományozta, kifejezve a falu háláját és köszönetét Mészáros doktor úrnak a 32 év alatt végzett kimagasló és lelkiismeretes munkájáért.

Eddig a sok jóról beszélhettem, ami eddig történt, sajnos azonban az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy a jövő évtől sokkal rosszabb helyzetbe kerülnek az Önkormányzatok. Halljuk a híradásokból, hogy mindenhol megszorításokra számíthatunk s nem lesz ez alól kivétel az Önkormányzat sem. Nehéz év áll mindannyiunk előtt, azonban az Önkormányzat működéséhez, fenntartásához, amely mindenki közös érdeke, ismét csak a közös összefogás jelenthet megoldást. Ehhez kívánok mindannyiunknak erőt és kitartás a jövőben.

Valamint ezúton köszönöm meg minden jó szándékú embernek, vállalkozásnak, civil szervezetnek a segítségét, anyagi és erkölcsi támogatását, aki ez elmúlt évben segítette a falu fejlődését. 
Áldott, békés, boldog Karácsonyi Ünnepeket és egészségben,
sikerekben gazdag Új Évet kívánok  mindenkinek  magam és a Képviselő-testület nevében!
                                             

Majoros László                               polgármester 

 „Bort, búzát, békességet, sötétségben fényességet! Új esztendő újat hozzon,
régi jótól meg ne fosszon. Ki barát volt az maradjon, ki elindult az haladjon! BUÉK!

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <em> <strong> <ul> <ol> <li> <span> <img> <h3> <h5> <h4> <p> <table> <tr> <td> <thead> <tbody> <blockquote> <br>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

További információ a formázási lehetőségekről