Tájékoztató

Keszeg Község Önkormányzata         
    
Képviselő-testületétől
 
    
 
Tisztelt Keszegi Lakosok ! 
 

Önkormányzatunk nagyon nehéz anyagi helyzetben van a 2009. évben. Előre láthatólag forráshiánnyal kell számolnunk, amit a szennyvízberuházással járó hitelfelvétel még csak nehezíteni fog. Mindennek ellenére a képviselő-estület elsődleges célja a község fejlesztése, a település intézményeinek működtetése.

2009. évi költségvetési tervünkben  sajnos fejlesztésre nem tudunk forrásokat elkülöníteni (még a működésünk is forráshiányos), ezért döntött úgy a képviselő-testület, hogy lakossági kommunális adót vezet be 2009. január 1-től.  Az adó mértéke önálló ingatlanonként 6.000 Ft, melyet két részletben március 16-ig, illetve szeptember 15-ig kell megfizetni.  Több adótárgyra vonatkozó fizetési kötelezettség esetén a Keszeg község közigazgatási területén állandó lakóhellyel rendelkező adóalanyt az önkormányzat illetékességi területén egy beépítetlen belterületi földterület (telek) után adómentesség illeti meg. A polgármesteri hivatal minden adóalanyt értesíteni fog az adókötelezettségéről.  Az önkormányzat a kommunális adó beszedésével mintegy 3 millió forint bevételre számít, mely csak és kizárólag a településfejlesztés céljára használható fel. A fejlesztési összeg növelhető, ha sikeresen pályázunk és az adóbevétel összege  szolgál pályázati önrészként.  

Az önkormányzat módosította a helyi környezet védelméről, a köztisztaságról és a közterület használatáról  szóló rendeletét. Hatályon kívül helyezte a rendelet 16. §. (2), (3)  bekezdését, mely szerint    a 70 éven felüli egyedülállók mentesülnek a hulladék-szállítási díj fizetése alól, valamint  a 60 éven felüli egyedülállók kedvezményben részesülnek. A falu lakossága  a  kihelyezett hulladék mennyisége szerinti díjat egyformán fizeti 2009. január 1-jétől.  Megértésüket köszönjük. 
                                                                          
Tisztelettel:
                

Majoros László
polgármester