Ferences Pünkösdi Férfizarándoklat

Ferences pünkösdi férfizarándoklat
Pontosan nem tudni, de több száz éve már, hogy  pünkösdkor útra kelnek a férfiak Szécsényből. Így volt ez 2010. pünkösdjének előnapján is. A zarándoklat útvonala: Szécsény-Szentkút-Szécsény volt.
Az előzményekhez hozzátartozik, hogy nagycsütörtökön megfogalmazódott a váci férfiakban, hogy csatlakoznak a zarándoklókhoz. Dr. Szűcs Barnabás szervezésével Vácról 18 férfi útnak is indult és felemelte 154 főre a zarándokok létszámát. A zarándokok nemcsak Vácról, hanem az ország több pontjáról, sőt Kárpátaljáról is érkeztek. A 18 Vácról induló férfiból két fő egyházközségünkből indult a kétnapos 60 km hosszúságú útra.
A zarándoklat indulásának reggelén 1/2 5 órakor Beer Miklós püspökatya áldásával indult a csapat Szécsénybe, hogy a 6 órakor induló csoporthoz csatlakozzon.
Ferences atyák vezetésével indultunk el a megszokott úton, imával, énekekkel, a szentlélek hét ajándékának elmélyült elmélkedésével, pihenőkkel. Délután 3 órára ért  a menet Szentkútra.
A szállás elfoglalását követvetően finom ebédet fogyaszthatott mindenki.
Kis felfrissülés és némi pihenés után este 6 órakor szentmise, körmenet és keresztút zárta a napot.
Másnap a szentmise után 12 órakor útnak indultak a zarándokok Szécsény irányába. Kegyelemben feltöltekezve, 2 órás esős útszakasz után, Nógrádmegyeren pihentünk meg. A helyi vendégszeretetből erőt merítve folytatódott az út tovább. Magyargécre érve kis szusszanás és ismételt vendégszeretet után indultak tovább a férfiak. Este 1/4 9 órakor érkeztünk meg a ferences templomba, ahol nagy szeretettel várták és fogadták az érkezőket az otthon maradottak.
Köszönet a szécsényi hívek testvéri szeretetéért.

Az úton készült képek megtekinthetők: >>>KLIKK<<<