Uniós támogatással szereztek szakképesítést!

Sikeresen vizsgáztak júliusban az Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ Rétsági Kirendeltsége által szervezett képzés résztvevői.

Ebben a hónapban két képzés is befejeződött, mely a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében szerveződött.

 

Július 5-én zárult a Nehézgépkezelő és a Konyhai kisegítő képzés.

A TÁMOP1.1.2. a „Decentralizált programok a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásáért" című programjának résztvevői közül 12 fő nehézgépkezelő, 7 fő pedig konyhai kisegítő OKJ-s szakképesítést szerzett.

 A programba bevont személyek különböző hátrányokkal, elhelyezkedési nehézségekkel küzdenek. Közülük 9 szakképzetlen, ill. elavult szakmával rendelkező, négy 50 év feletti és két 25 év alatti, fiatal álláskereső kapott lehetőséget új szakképesítés megszerzésére.

Az átképzésben résztvevők többsége a kiemelt 6. célcsoporthoz tartozik, akik a gazdasági válság következtében veszítették el munkahelyüket és a programnak köszönhetően kaptak egy esélyt az újrakezdésre. Ebben az évben induló TÁMOP 1.1.3. „Út a munka világába" program célja, hogy a program célcsoportjához tartozó, rendelkezésre állási támogatásban részesülőket, komplex, személyre szabott, a helyi munkaerő-piaci lehetőségekhez és igényekhez igazodó szolgáltatásokkal és támogatásokkal segítse az elsődleges munkaerő-piacra való visszakerülésben.

 A rétsági kirendeltségen a programba bevont személyek közül 4 fő ugyancsak a nehézgépkezelő tanfolyam keretében szerzett új szakképesítést. Mindannyian tartósan álláskeresők, tehát már több mint egy éve a nyilvántartásunkban szerepelnek, 2 főpedig az első szakképesítését szerezte meg a képzés keretében.

 Várjuk azon munkáltatók jelentkezését, akik a frissen végzetteket foglalkoztatni tudnák, akik lehetőséget biztosítanának a megszerzett ismeretek elmélyítésére! Az egyén részére nyújtható programelemek között bérköltség támogatás is szerepel, amennyiben valamely munkáltató vállalja a célcsoporthoz tartozók foglalkoztatását.

A részletesebbinformációkért keressék kirendeltségünket!

ÉMRMK Rétsági Kirendeltsége

CsatolmányMéret
Uniós támogatással szereztek szakképesítést.pdf266.82 kB