Kedves Keszegi Lakosok!

Ismét eltelt egy újabb esztendő, ez az embert általában arra készteti, hogy végig gondolja mi is történt az elmúlt időszakban. Ez lehetőséget teremt arra, hogy a sikereknek újra örülni tudjunk, de alkalmat ad arra is, hogy végig gondoljuk még az előttünk álló feladatokat.

2011-ben a helyi általános iskolával kapcsolatban több változás is történt. Egyrészt az iskola az idei tanévet a sződi Hunyadi János Általános Iskola tagintézményeként kezdte meg, ezzel együtt az iskola felvette Madách Imre nevét. Az új tanév a tárgyi feltételekben is változást hozott, a gyerekek a szeptemberi iskolakezdéssel egy kibővített, átépített iskolát vehettek át. Az építkezés során az iskola új osztályteremmel, számítástechnika teremmel bővült és az étkező is nagyobb lett az átépítés során.

A szervezeti változásokhoz tartozik, hogy a helyi óvoda is a sződi Napköziotthonos Óvoda tagintézményeként folytatja munkáját.

A LEADER pályázattal 14,7 millió forinthoz jutott hozzá a falu Önkormányzata, melyből az alábbi beruházások valósultak meg:

  • első lépésként a templom bejárata előtti rész került felújításra, valamint a templomtól a Polgármesteri Hivatalig húzódó került újjáépítésre.
  • a második ütemben pedig a Művelődési Ház szépült meg kívülről. Ennek keretében új nyílás-zárók kerültek beépítésre, valamint külső szigetelés után új vakolatot is kapott az épület.

Saját erőből valósult meg a Művelődési házban az új mosdó helyiségek kialakítása és a Művelődési Házhoz tartozó külső szilárd burkolat viacolorral történő lerakása.

Az év folyamán az elmúlt évekhez hasonlóan megrendezésre került a május 1-i Falunap, amely lehetőséget adott arra, hogy a faluban a legkisebbtől a legnagyobbik együtt tölthessünk egy szórakoztató, kellemes napot.

2011-ben is szokásos módon egy kis műsoros ebéddel köszöntöttük falunk idős lakóit.

Nemzeti ünnepeinkről sem feledkeztünk el, azokat is méltó módon megünnepeltük.

Mindezeken túl az eltelt évben is több civil kezdeményezésű program megszervezésre került a faluban követve az elmúlt évek hagyományait. Ilyen volt többek között a májusban a szabadtéri színpadon megtartott jótékonysági műsor, júliusban a már második alkalommal megrendezett Keszegi Favágó- és főzőverseny, a szeptemberben megtartott szüreti felvonulás és bál, advent negyedik vasárnapján megtartott ünnepi gyertyagyújtás.

Ezek mindegyike jó példája az összefogásnak, s mindegyik rendezvény megmutatta, hogy mire képes a falu, ha együtt, egy célért: a közösségért tesz valamit.

A 2011-es évről is elmondhatjuk, hogy egy kis lépéssel ismét előre lépett a falu, annak ellenére, hogy mint minden Önkormányzatnak Nekünk is egyre nehezebb dolgunk van, hiszen a működéshez szükséges források előteremtése hatalmas nehézségeket jelent az Önkormányzatnak. A baj azonban az, hogy már sokszor a családoknak is problémát okoz a mindennapi megélhetéshez szükséges feltételek előteremtése. Az biztos, hogy mindannyian nehéz év előtt állunk, ilyenkor még inkább szükség van az összefogásra, a közösség erejére, egymás támogatásra.

Ehhez kívánok mindannyiunknak kitartást, erőt s itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem minden jó szándékú, segítőkész embernek, civil szervezetnek, vállalkozónak, cégnek a munkáját, anyagi hozzájárulását, aki részt vett a falu szebbé, jobbá tételében, mindenkinek, aki részt vett a közösség életében.

Áldott, Békés Karácsonyi Ünnepeket és sok sikert, egészséget kívánok a következő évre!

Adjon Isten minden jót, vegye el mind a nem jót!
Mitől félünk, mentsen meg, amit várunk legyen meg
Ez ÚJ ESZTENDŐBEN